Közélet

Lázár János szerint Trianon az árulások története

Lázár János szerint Trianon az árulások története

2019. június 4., kedd
Lázár János szerint Trianon az árulások története

Az országgyűlési képviselő az 1920-as trianoni békediktátumra emlékező gondolatait a Nemzeti összetartozás napja alkalmából osztotta meg. Sorait a Vásárhely24 tette közzé.

Trianon az árulásoktörténete

Egy híján 100esztendeje annak, hogy Európa és a nagyvilág elárulta amagyarokat. Minden magyart, de különösen azokat, akiketmegfosztott a hazájuktól. Mert bár a szülőföldjükön hagyta:kisebbségbe szorította – idegen államok másodrendű polgáráváfokozta leőket. A nagyhatalmak vezetői akkor azt mondták: aMagyarországgal szembeni igazságtalanság a béke garanciája. Azélet azonbanhamarosan bizonyította, hogy tévedtek vagy hazudtaknekünk. Az a megalázó,egyoldalú szerződés ugyanis nem a békét, hanem a következőnagy világégést, a második világháborút alapozta meg.Trianonnem békét hozott, hanem békétlenséget. Nem gyógyírt jelentettEurópa népei, köztük a magyarok számára, hanem újabbsérüléseket okozott. Olyan sebeket, amelyek máig nem hegedtek be. Aki magyar, annakfáj Trianon– éljen bár Magyarországon, az elszakított területeken vagy adiaszpórában, szórványban. Afájdalmunkat pedig csaksúlyosbította, hogy nemcsak idegen népek politikusai, hanem későbbmég a saját politikusaink, a sajátvezetőink is elárultakminket. Elárulták a Szent István-i örökséget: a földet, akultúrát és – ami a legsúlyosabb – a testvéreinket. Trianonutóéletének az egyik legnagyobb szégyene, hogy magyar is árulójalett a magyarnak. A második világháborútkövetően 70 éven át olyan hazaáruló politika volt ugyanishatalmon, amelyik Trianon sebeit nem begyógyítaniakarta, hanemeltakarni. Nem igazságot követelt Magyarországnak, hanemgesztusokat tett az internacionalista birodalomnak. Ezt ahazafiatlangondolkodást a rendszerváltás sem tüntette el. Azinternacionalizmus örökösei ma is köztünk vannak, nem olyan régmégkormányra is kerültek, csak a világ proletárjai helyett maEurópa államait akarják egyesíteni. Trianon az árulásoktörténete. Előbb a nagyvilág árulta el a magyarokat, aztánmagyar a magyart. Az árulást csak az összefogásgyőzheti le.Ezért teszünk meg mindent, hogy a széthúzás és szétszakítottságnapját az összetartás napjává tegyük. Hogy a széthúzásésszétszakítottság idejét az összetartozás idejévéváltoztassuk. Azzal, hogy emlékezünk.Azzal, hogy nem engedünk felejteni. És azzal, hogy nem engedünk anemzeti szuverenitásból itthon és anemzeti megmaradásból ahatárokon túl. Hódmezővásárhely,2019. június 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.