Hírzóna

 Lassan vonul le az ár a Dunán és a Tiszán

 Lassan vonul le az ár a Dunán és a Tiszán

2019. június 9., vasárnap
 Lassan vonul le az ár a Dunán és a Tiszán

Lassan, de folyamatosan csökken a Duna vízszintje Budapestnél szombat délután óta, és további lassú apadás várható. A Tiszán Csongrádnál tetőzött az ár - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

A Duna vízállása Budapesten vasárnap délelőtt 10 órakor 464 centiméter volt. A következő napokban, az egyre melegebbé váló időjárás okozta hóolvadás, valamint a vízgyűjtő legnyugatibb részére jelzett csapadék következtében a vízutánpótlás várhatóan csak lassan csökken, ezért lassú apadásra számítanak a szakemberek a folyón. Budapestnél a vízszint 400 centiméter alá csökkenése a jövő hét második felében valószínű. Közleményük szerint az országban 260 kilométeren van árvízvédelmi készültség. A Tiszán folytatódik az árhullám lassú levonulása, amelyet a mellékfolyókon kialakult kisebb vízszintemelkedések tovább lassítanak. A folyón az árhullám Csongrádnál tetőzött. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság azt közölte, hogy a belvíz miatt igazgatóságuk nyolc belvízvédelmi szakaszán van készültség. Az elöntött terület kissé csökkent, jelenleg 2125 hektár.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.