Írjon nekünk

Közélet

Közösségeink – középpontban a család

Megjelent:

Az önkormányzat finanszírozása nélkül a sport, a kultúra, az ifjúságpolitika, az idősügy, a közbiztonság, az oktatás, a fogyatékkal élők támogatására létrejött szervezetek céljaikat nem képesek megvalósítani, ezért nézetünk szerint e területeken elengedhetetlen a város markáns támogató szerepvállalása. Ugyanakkor kiemelten fontosnak tartjuk a társadalmi konzultációt is, hiszen az érintett szervezetek tudása és – lakókörnyezetüket illetően – a városi polgárok tapasztalatai pótolhatatlan esszenciáját képezhetik későbbi cselekvési tervünknek.

Amennyiben lehetőséget kapunk Szeged polgáraitól, akkor 2019-től az uniós költségvetési ciklusban az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben egyedülálló szociális programot valósítunk meg.

Ennek lényege egy komplex, átfogó gondoskodás, amely a bölcsődétől az időskorú polgárokig minden korosztály és társadalmi réteg számára odafigyelést, törődést garantál, és lehetőséget teremt az önálló életvitel feltételeinek megteremtésére.

Alapvető értéknek és a város jövője szempontjából kulcsfontosságú célnak tartjuk a családok életkörülményeinek javítását, támogatását. Az egyik legfontosabb feladat a családok helyben tartása, illetve Szegedre csábítása, mert hisszük, hogy a közösség gyarapodásának és boldogságának zálogai a gyarapodó és boldog családok. Ezért kedvezményes telekvásárlási programot kívánunk indítani, amelynek célja a családok támogatása, a gyermekvállalás
ösztönzése és a hosszú távú letelepedés elősegítése.

Nézetünk szerint különösen fontos azoknak a családoknak a kiemelt támogatása, amelyek valamilyen fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, ezért a meglévők mellett több óvodai csoportot kívánunk indítani különböző típusú sérüléssel élő gyermekek számára. Biztosítani kívánjuk az autizmussal élő gyermekek és fiatalok köznevelési rendszerben történő ellátását az óvodától egészen a szakiskolai képzésig.

Egyúttal szükségesnek tartjuk egy önkormányzati fenntartású nappali ellátó intézmény megnyitását, amely a köznevelésből kikerült autista és enyhe-középsúlyos értelmi fogyatékos fiatalok számára nyújt gondozási lehetőséget.

Úgy gondoljuk, az önkormányzatnak és a városi cégeknek családbarát intézkedések sorával kellene jó példát mutatniuk a helyi vállalkozásoknak. Számos hasznos gyakorlat tapasztalható ezen a területen az utóbbi években több hazai városban, ezekből merítve például az önkormányzat és cégei rugalmas munkaidő biztosításával segíthetnék kisgyermekes munkavállalóikat.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A jövő évi adóváltozásokról tárgyalnak a képviselők a parlamentben

Megjelent:

Szerző:

Folytatódik az adó- és adminisztrációcsökkentés.

Tovább olvasom

Hírzóna

Több mint száz old timer vonult fel Vásárhelyen

Megjelent:

Szerző:

A Citroënek XIV. Országos Találkozóját tartották.

Tovább olvasom

Hírzóna

Sok a szúnyog és a rongálás Mártélyon

Megjelent:

Szerző:

Hétvégente ismeretlenek törnek-zúznak az üdülőterületi sétány mentén.

Tovább olvasom

Aktuál