Hírzóna

Ki akarta belezni ismerősét egy férfi Szegeden

Ki akarta belezni ismerősét egy férfi Szegeden

2019. június 18., kedd
Ki akarta belezni ismerősét egy férfi Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinek a letartóztatását, aki szombaton éjjel rabolt ki Szegeden egy másik férfit.

A gyanú szerint a gyanúsított már hosszabb idő óta félelemben tartotta az egyébként gondnokság alá helyezett sértettet. Múlt hét szombaton, éjjel 10 óra körüli időben a gyanúsított és a sértett összetalálkoztak Szegeden az egyik útkereszteződésben, ahol a gyanúsított belekötött a sértettbe, több alkalommal arcon ütötte, leköpte, majd elővett egy kést és megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha nem hagyja el Szegedet, akkor felvágja a hasát.

Ezt követően több alkalommal megrángatta, tovább fenyegette a sértettet a gyanúsított, majd megkérdezte, hogy mennyi pénz van nála. Miután a sértett közölte, hogy 2500 Ft-ja van, annak átadására kényszerítette a nála levő késsel.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás 1 hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított többszörös és különös visszaeső, ellene több büntetőeljárás van folyamatban hasonló jellegű bűncselekmények, valamint a sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt is.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.