Közélet

Határrendészeti járőrversenyt tartottak Ópusztaszeren - videó!

Határrendészeti járőrversenyt tartottak Ópusztaszeren - videó!

2019. június 28., péntek
Határrendészeti járőrversenyt tartottak Ópusztaszeren - videó!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság június 27-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezte meg a VIII. Országos Határrendészeti Járőrversenyt.

A rendezvényt dr. Balázs László rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályvezetője és Kertész Péter az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A versenyen 16 csapat 15 helyszínen mérte össze tudását a határrendészeti szakterülettel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretekből. Az elméleti teszteken kívül, többek között tájékozódási, vezetéstechnikai, fegyverismereti, lovas ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek, de íjászat és evezés is szerepelt a feladatok között. A járőrversenyt a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium csapata nyerte, második a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, míg harmadik helyezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata lett. https://www.youtube.com/watch?v=hLdIUpZ_UsA A helyezetteknek járó díjakat dr. Balázs László rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályvezetője, Kertész Péter az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója és Szilassi-Horváth Jenő rendőr ezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese adta át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.