Sport

Hat szegedi kajak-kenus az Európa Játékokon

Hat szegedi kajak-kenus az Európa Játékokon

2019. június 22., szombat
Hat szegedi kajak-kenus az Európa Játékokon

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta Hüttner Csaba szövetségi kapitány javaslatát, így véglegessé vált az Európa Játékokon induló magyar válogatott kerete.

Az MKKSZ honlapján olvasható pénteki beszámoló szerint hat szegedi versenyző hat számban indul Minszkben. Kárász Anna (K2 és K4 500 méter), Birkás Balázs (K1 200 méter), Nádas Bence, Kuli István, Birkás B. (K4 500 méter), Nagy Bianka (C1 200 méter) és Kiss Tamás (C1 100 méter) éremeséllyel száll majd vízre vasárnaptól. Kozák Danuta négy számban is rajthoz áll a keddtől csütörtökig sorra kerülő minszki versenyen: az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó viszi a két rövidebb egyes számot (200 és 500 m), valamint 500 párosban Kárász Annával, 500 négyesben pedig Kárásszal, Csipes Tamarával és Medveczky Erikával is elindul. Az algyői, de győri színekben versenyző Kopasz Bálint is két számban versenyez majd, 1000 és 5000 méter egyesben. Női kenu egyes 200 méteren Nagy Bianka képviselheti a magyar színeket a fehérorosz fővárosban, férfi K-2 1000 méteren pedig a 41 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánért és 16 évvel fiatalabb versenyzőtársáért, Gál Péter Istvánért lehet majd szorítani. A férfi C-1 200-at, a női K-2 200-at és az 5000 méteres számokat leszámítva csak olimpiai számokban rendeznek versenyt Minszkben. Az Európa Játékok a kajak-kenuban a sportág idei Európa bajnokságának tekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.