Közélet

Harmincszor több támogatást kapnak a családok, mint 2010-ben

Harmincszor több támogatást kapnak a családok, mint 2010-ben

2019. június 26., szerda
Harmincszor több támogatást kapnak a családok, mint 2010-ben

Soha nem látott összeggel, 380 milliárd forinttal támogatja jövőre az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legálisan dolgozó szülőket - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzettel.

A napilap szerdai számában megjelent cikkben az államtitkár hangsúlyozza: tíz évvel korábban ez az összeg csupán 12 és fél milliárd forint volt, igaz, akkor még a Gyurcsány-Bajnai-kormány határozott a számokról. Tállai András úgy vélekedett, hogy miközben a mostani kabinet újabb és újabb adócsökkentéseken dolgozik, az ellenzék - ha tehetné - azonnal adót emelne. Az Országgyűlés a múlt héten tárgyalt a jövő évi költségvetés számairól. A törvénytervezet lényeges pontjai között szerepel az adócsökkentés és a családok támogatása - mondta Tállai András. Kiemelte, hogy éppen ez a két elem mutatja meg legjobban a lényeges különbséget a kormány és a balliberális ellenzék felfogása között.

Mint mondta, jövőre 380 milliárd forint marad adó- és járulékkedvezmény formájában a legális keretek között munkát vállaló és gyermeket nevelő családoknál. Az összeg magában foglalja a legújabb kedvezményt is: a következő évtől egyetlen forint személyi jövedelemadót sem kell fizetniük a négygyermekes anyáknak - mondta az államtitkár.

Szerinte érdemes mindezt összevetni a baloldali kormányok időszakával. Tállai András úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferencék nem emelték, hanem csökkentették a családoknak járó adókedvezményeket, kormányzásuk utolsó évében, 2010-ben pedig csupán 12 és fél milliárd forintnyi kedvezményben részesültek a szülők. Az elmúlt hetek, hónapok történései alapján az lehet az ember érzése, hogy semmi nem változott: a balliberálisok továbbra is a megszorításban hisznek, és azonnal adót emelnének, ha lehetőségük volna rá - mondta az államtitkár.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.