Kultúra

Hamarosan néptáncosok lepik el Szegedet

Hamarosan néptáncosok lepik el Szegedet

2019. június 19., szerda
Hamarosan néptáncosok lepik el Szegedet

A magyarországi néptáncegyüttesek legjobbjai képviseltetik magukat Szegeden július elején. A háromnapos táncünnepen tíz együttessel találkozhatunk - írja a Délmagyar.

A lap szerintmár ifjúsági csoportokat is fogad tavaly óta a Martin György Néptáncfesztivál. Idén immár 11. alkalommal rendezik meg az eseményt július 5. és 7. között. A tíz együttes legjobbjait jutalmazzák is. – A szegedi néptáncfesztivál 1966 óta létezik. A '70-es években elterjed a néptáncmozgalom Magyarországon, azóta minden második évben nemzetközit, minden köztes évben Martin György Fesztivált rendezünk, ahol a hazai és a határon túl magyar együttesek krémje vonul fel. Régen a gálaműsort a Dóm téren tartottuk a szabadtéri játékok részeként. Fénykorában három előadást is megélt – mesélte Simoncsics János igazgató. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.