Közélet

Félmilliárdos hitelt venne fel Márki-Zay Péter

Félmilliárdos hitelt venne fel Márki-Zay Péter

2019. június 14., péntek
Félmilliárdos hitelt venne fel Márki-Zay Péter

A város költségvetésének módosítása lesz a pénteki hódmezővásárhelyi képviselő-testületi ülés egyik fő témája. A ciklus utolsó rendes közgyűlésére Márki-Zay Péter polgármester a többi között egy 500 millió forintos hitel felvételével készül - számolt be a Rádió7.

Cseri Tamás, a Fidesz vásárhelyi frakcióvezető-helyettese a rádiónak elmondta: a felelőtlen lépést a fideszes képviselők nem támogatják, hiszen a hitel feltételei szerint azt az októberben felálló új városvezetésnek 2 hónap alatt, az év végéig kellene törlesztenie a bank felé. A közgyűlési többséget adó frakció nem támogatja továbbá a pénzelvonást a helyi kórház fejlesztésétől, de a városüzemeltetési feladatokra, így a fűnyírásra, a szúnyoggyérítésre és a kátyúzásra átcsoportosítanának forrásokat. Cseri Tamás közlése szerint támogatják majd, hogy 100 millió forintot csoportosítsanak át az adóbevételekből a HMSZ Zrt.-nek. A működési bevételből a fűnyírást, a szúnyoggyérítést és a kátyúzást végezné el a cég. Hangsúlyozta, nem járulnak hozzá viszont ahhoz, hogy 500 millió forint likvid hitelt vegyen fel az önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.