Hírzóna

Erre számítsunk a hétvégén a megye határátkelőin

Erre számítsunk a hétvégén a megye határátkelőin

2019. június 7., péntek
Erre számítsunk a hétvégén a megye határátkelőin

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul Csongrád megyében a hétvégén.

A pünkösdi hétvégén a szokásosnál nagyobb forgalom várható a közúti határátkelőhelyeken és az oda vezető közutakon. A hosszú hétvégén a június 7. és június 10. között megrendezésre kerülő Csíksomlyói Pünkösdi Búcsúra történő kiutazások miatt különvonatok közlekednek, illetve várható, hogy a Romániába közlekedő összes nemzetközi vonaton jelentős zsúfoltság lesz. A rendezvény miatt számolni kell román viszonylatban jelentős kilépő irányú forgalomra június 7-től kzedve, valamit belépő forgalomra június 9-én délutántól másnap késő estig. Több európai uniós tagállamban pünkösd környékén iskolai szünet van, illetve elkezdődött az üdülési előszezon. A horvát és a görög tengerparton a nyári üdülési előszezon megkezdése Magyarország schengeni külső határain, főként a szerb és a horvát, kisebb mértékben a román viszonylatban a kilépő irányban, elsősorban a buszok forgalmában idézhet elő várakozást a közúti határátkelőhelyeken. A hosszú hétvégén szombat 22 óra és hétfő 22 óra között kamionstop lesz. Emiatt szombaton, valamint kedd hajnaltól erőteljes tehergépjármű forgalommal kell számolni.

Röszkén

pénteken a kilépő és a belépő irányban a buszok, valamint a személygépjárművek tekintetében 60-120 perces várakozás kialakulásával számolnak. Hétfőn elsősorban a belépő irányban a busz- és a személyforgalmi sávokon 60-180 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-180 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban szombaton estig, és a jövő héten csütörtökig.

Tiszaszigeten

, Ásotthalmon és a röszkei közúti határátkelőhelyeken pénteken, szombaton és vasárnap 30-90 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban.

Csanádpalotán

a pénteki és a szombati napon mindkét irányban 60-120 perces, keddi napon belépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani a tehergépjárművek tekintetében. A személyforgalom tekintetében pénteken és szombaton mindkét irányban 30-90 perces, vasárnap és hétfőn a belépő irányban 30-90 perces várakozással számolnak. Buszforgalom esetében a hétvégén a belépő és kilépő irányban is esetenként 30-90 perc várakozás alakulhat ki.

Nagylakon

a személygépjárművek esetén 15-60 perc várakozás is kialakulhat mindkét irányban, míg a tehergépjárművek esetén – elsősorban kilépő irányban – 30-120 perces várakozás is előfordulhat.

Kiszomboron

a személyforgalomban a hétvégén esetenként 15-60 perc várakozással lehet számolni be- és kilépő irányban.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.