Hírzóna

Budapesten Tarlós a favorit

Budapesten Tarlós a favorit

2019. június 22., szombat
Budapesten Tarlós a favorit

Sem Karácsony Gergely, sem pedig Kálmán Olga nem tudná megverni Tarlós Istvánt egy most vasárnap tartandó főpolgármester-választáson – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára, Budapesten készített 1000 fős telefonos közvélemény-kutatásából.

A budapestiek 71 százaléka szerint Tarlós István nyerne, ha most tartanák a voksolást. A Nézőpont Intézet Budapesten végzett közvélemény-kutatása alapján látható, hogy míg Tarlós Istvánt a budapestiek közel kétharmada (62 százalék) alkalmasnak tartja a főpolgármesteri tisztség betöltésére, addig mind Karácsony Gergely (35 százalék), mind pedig Kálmán Olga (31 százalék) esetében is csak nagyságrendileg a fővárosiak egyharmada vélekedik így. Beszédes, hogy míg Tarlós Istvánt csupán a budapestiek egyharmada nem tartja alkalmasnak a városvezetésre (32 százalék), addig Karácsony Gergelyt (52 százalék) és Kálmán Olgát (48 százalék) a fővárosiak fele.

Kiegyenlített a verseny a baloldalon abban a tekintetben is, hogy melyik ellenzéki politikusnak lenne a legnagyobb esélye legyőzni a regnáló főpolgármestert, Karácsony Gergelyt és Kálmán Olgát is a budapestiek egynegyede (27-27 százalék) tartja a esélyesnek. Puzsér Róbertet 8, Kerpel-Fronius Gábort pedig 4 százaléknyian említették. Tarlós István minden egyes vetélytársát legyőzné, még akkor is, ha egy az egy ellen indulnának. Karácsony Gergely és Kálmán Olga esetében is legalább 10 százalékponttal többen szavaznának Tarlós Istvánra (50 vs. 36 százalék és 48 vs. 38 százalék). Kerpel-Fronius Gábort pedig még ennél is jobban megverné a jelenlegi főpolgármester (54 vs. 22 százalék), mint ahogyan Puzsér Róbertet is (55 vs. 18 százalék).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.