Gazdaság

A Pick is csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz

A Pick is csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz

2019. június 24., hétfő
A Pick is csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz

Újabb tíz magyar vállalat csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz (kepp), amelyben már kilenc vállalat vesz részt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az együttműködési megállapodások ünnepélyes aláírása alkalmából tartott budapesti rendezvényen.

A miniszter kiemelte, hogy a programban résztvevő 19 vállalat tavaly összesen 213 milliárd forint exportteljesítményt ért el, ami 8 százalékkal haladta meg az előző évit. Ez azt jelenti, hogy az átlagosan 5 százalék körüli exportnövekedési ütemet felülteljesítették a legnagyobb exportáló vállalatok - tette hozzá a miniszter. A programban a megállapodások aláírásával részt vesz immár az Agrofeed Kft., a Control-X Medical Kft., FF Fémfeldogozó Zrt., Gémtech Kft., Jász-Plasztik Kft., Kerox Kft., Pick Szeged Zrt., Sanatmetal Kft., Vajda Papír Kft. és a Wellis Zrt. is.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.