Kultúra

A megyei levéltár is csatlakozik az ünnepi könyvhét szegedi programjaihoz

A megyei levéltár is csatlakozik az ünnepi könyvhét szegedi programjaihoz

2019. június 11., kedd
A megyei levéltár is csatlakozik az ünnepi könyvhét szegedi programjaihoz

Idén először csatlakozik a Csongrád Megyei Levéltár saját programokkal a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapokhoz, amelyet június 13-17. között rendeznek meg Szegeden. Szinte minden nap könyvbemutatókkal és más, izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. A meghívott szerzők vagy a levéltár munkatársai, vagy olyan írók, történészek, akik kutatásaik során nagyban támaszkodtak az intézményben őrzött dokumentumokra.

Programok:

június 12., szerda

16.30 A Forrásaink a reformációról - Dokumentumok az MNL Csongrád Megyei Levéltárából című kötetet bemutatja dr. Varsányi Attila főlevéltáros, igazgatóhelyettes (MNL CSML). Beszélgetőpartner: Tóth Marcell, az MNL CSML Szegedi Levéltárának munkatársa.

2019. június 14., péntek

14. 00 Raktárlátogatás és levéltári barangolás 16.30 Bartháné Boga Ildikó Egy orvos a XX. század politikai útvesztőiben. Életre keltett dokumentumok című könyvének bemutatója. Beszélgetőpartner: Tóth István, a Móra Ferenc Múzeum történész-muzeológusa.

2019. június 15., szombat

10.00-19.00 Levéltári kitelepülés a Dugonics térre: interaktív feladatok, játékos nyomozás. 16.30 Tóth Marcell, az MNL CSML Szegedi Levéltárának levéltári kezelőjének új, Németi Lajos, a „vörös Forrest Gump” című kötetének bemutatója. Beszélgetőpartner: Zeman Ferenc, az MNL CSML munkatársa. (Megközelítés hétvégén a Somogyi-könyvtár hátsó bejárata felől!)

2019. június 16., vasárnap

10.00-19.00 Levéltári kitelepülés a Dugonics térre: interaktív feladatok, játékos nyomozás. 16.30 Urbancsok Zsolt, az MNL CSML Makói Levéltárának főlevéltárosának előadása, és a Holokauszt gyermekei című kötet bemutatója. (Megközelítés hétvégén a Somogyi-könyvtár hátsó bejárata felől!)

2019. június 17., hétfő

16.30 Marosvári Attila (Emlékpont, Hódmezővásárhely) Az 1956-os forradalom Makón című könyvének bemutatója Beszélgetőpartner: Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.