Hírzóna

Túlteljesített a Csongrád Megyei Paktum foglalkoztatásban

Túlteljesített a Csongrád Megyei Paktum foglalkoztatásban

2019. május 21., kedd
Túlteljesített a Csongrád Megyei Paktum foglalkoztatásban

648 főt kellett bevonnia a Csongrád Megyei Paktumnak, jelenleg 680 főnél tart a projekt – ismertette Budai László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője.

Budai László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője elmondta, hogy a még 2020. júniusáig működő projekt jó előrehaladottságot mutat. – Túlteljesítést mutatható ki a megyei paktum kapcsán, annyira jól állnak a bevonási adatok. Habár az indikátor mutatók alapján a projekt teljesítettnek minősíthető, van még 700 millió forint forrás, amit a hátralévő bő egy éves időszakban fel lehet használni. A főosztályvezető elmondta, hogy ez azt jelenti, jövő nyárig a meglévő forrásokat átcsoportosítják, hiszen az említett 700 milliós forrás célcsoporti, bér jellegű támogatást jelent. Ennek hozzávetőlegesen 5 százaléka az, melyet szabadon fel lehet használni. „Vannak meghiúsulások a programban, ezeket is visszaforgatjuk” – árulta el. A Csongrád Megyei Paktumban 648 főt kellett bevonni, ám most már 680 főnél tartanak. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a munkakeresők ne számíthatnának a Paktumra. „A Csongrád Megyei Önkormányzat továbbra is koordinálja a paktumot, akik pedig célcsoport tagok és hozzánk, a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz fordulnak, azoknak megyeszerte, tehát mind a hét járásban meg tudunk állapítani támogatási összeget. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.