Politika

Szijjártó: minél több magyar nyilvánítsa ki véleményét a szavazáson

Szijjártó: minél több magyar nyilvánítsa ki véleményét a szavazáson

2019. május 26., vasárnap
Szijjártó: minél több magyar nyilvánítsa ki véleményét a szavazáson

Ha Magyarországon nagy többsége lesz a bevándorlás-ellenes álláspontnak a vasárnapi választáson, akkor hétfő reggeltől az Európai Unió jövőjéről szóló vitákban sokkal eredményesebben tudja a Fidesz-KDNP képviselni azt az álláspontot, hogy "nekünk van egyedül jogunk, magyaroknak eldönteni azt, hogy ki jöhet be az országba és kikkel akarunk itt együtt élni" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Fidesz-aktivisták előtt Budapesten vasárnap.

Szijjártó Péter reményét fejezte ki, hogy magas - a legutóbbi EP-választáshoz képeset sokkal magasabb - lesz a részvétel a vasárnapi EP-választáson, a lehető legtöbb magyar ember elmegy és elmondja véleményét, így a bevándorlás-ellenes álláspont egyértelmű, fölényes győzelmet arat majd. "Minél egyértelműbb lesz a Fidesz-KDNP támogatottsága, annál hatékonyabban és eredményesebben tudjuk érvényre juttatni ezt az álláspontot" - tette hozzá. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a bevándorláspárti és a bevándorlás-ellenes álláspont közti vitában való győzelem azon múlik, mennyire tudnak győzni a bevándorlás ellenes erők Európa különböző országaiban és Magyarországon. A magyar emberek már háromszor világossá tették - nemzeti konzultációban, népszavazáson és parlamenti választáson - hogy nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon és Európában - mondta. Hozzátette: vasárnap újra világossá kell tenni ezt, mert hétfő reggeltől a viták során az dönt majd, hogy "ki milyen támogatottságot fog otthonról hozni".

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.