Sport

Roberto Parrondo váltja David Davist a kispadon

Roberto Parrondo váltja David Davist a kispadon

2019. május 9., csütörtök
Roberto Parrondo váltja David Davist a kispadon

A Bajnokok Ligája-elődöntős Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának spanyol vezetőedzője, David Davis távozott az egyiptomi válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A tavaly májusban kinevezett kapitány irányításával vett részt az észak-afrikai csapat a januári, német-dán közös rendezésű világbajnokságon. Egyiptom a csoportkörében 30-30-as döntetlent játszott a magyar válogatottal, amelyet a középdöntőben egy hellyel megelőzött, és végül az olimpiai kvalifikáció szempontjából kedvező nyolcadik pozícióban zárt. A magyarok tizedikek lettek. Az egyiptomi szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint a válogatottat mostantól az ugyancsak spanyol Roberto Gacía Parrondoirányítja, aki játékosként szerepelt Szegeden és Budakalászon is, jelenleg pedig a szintén BL-elődöntős macedón Vardar Szkopje vezetőedzője. A közlemény szerint Parrodónak voltak ajánlatai Magyarországról, Lengyelországból és Oroszországból is, ám végül a következő, 2021-es világbajnokság házigazdáját, Egyiptomot választotta.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.