Közélet

Palántatolvaj borzolja a kedélyeket a Mignonnál

Palántatolvaj borzolja a kedélyeket a Mignonnál

2019. május 31., péntek
Palántatolvaj borzolja a kedélyeket a Mignonnál

Harmadszor lopták el a palántákat a Mignon teraszáról egy hónap alatt. Az érintettek értetlenül állnak az eset előtt, ugyanis az utcát már nem lehet megfigyelni kamerával.

"Ott tartunk, hogy védjük a tolvajokat, mert az új törvényi szabályozások miatt már nem lehet közterületet, vagyis az utcát, a járdát kamerával megfigyelni az üzletből. Egy hónapon belül harmadszor lopják el a palántáinkat, ennél rondábbat már nem bírok venni" – fogalmazott Győri Erika, a Kossuth Lajos sugárúti egység tulajdonosa. A három alkalom után már szép "dicsőségtablóval" állíthatnának emléket a palántaellenes elkövetőknek. Az első eset május elején történt, amikor egy idős asszony az éjszakai órákban fogta, és kitépte a palántát gyökerestül. Ez akkoriban történt, mikor tévesen elkezdték azt terjeszteni, hogy a szegedi felsővárosban növénybűnöző intézett el egy tuját, melyet kitépett a földből, majd hóna alá kapva biciklivel hagyta el a terepet. Később kiderült ugyan, hogy az eset Kiskunhalason történt. Az elképesztő sorozat azonban tovább folytatódott. A palántáknak csütörtökön veszett nyoma, szemtanúk szerint meglehetősen illuminált állapotban tántorgó fiatalok vélték úgy, kényelmetlen a virágföld a növényeknek, ezért kitépték korábbi helyükről, utána viszont az egyik közeli szeméttárolóban végezték a növények. "Teljesen idióta, aki ezt műveli" – adott hangot értetlenségének egy vendég. Egy másikuk úgy fogalmazott, megdöbbentő, hogy ennyire igénytelen néhány ember a szép és valóban igényes környezetre. "A bunkón és a tahón kívül néhány, nyomdafestéket nem tűrő jelző jutott eszembe erről az esetről. Szégyelljék magukat!" – fűzte hozzá beszélgetőpartnerük.

Kiemelt képünk illusztráció: velotanya.blog.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.