Közélet

Összefogtak a rendőrök és a halőrök Csongrádban

Összefogtak a rendőrök és a halőrök Csongrádban

2019. május 17., péntek
Összefogtak a rendőrök és a halőrök Csongrádban

Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége. A cél a halőrök és a rendőrök mindennapos közös munkájának erősítése - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A felek május 16-án találkoztak Szegeden. A megállapodást Dakos József rendőr dandártábornok és Dr. Petrik Orbán, az egyesület elnöke írta alá. A közös munka magába foglalja egyebek közt a rendőri szervek, valamint a Csongrád megye egyes horgász szervezetei között fennálló kapcsolat szorosabbá tételét, szabályozását, ezen szervezetek tevékenységének összehangolását, a rendszeres információcsere fenntartását. A horgászatban, halászatban, halgazdálkodásban és horgászturisztikában érintett magyar és külföldi állampolgárok jogkövető magatartásának biztosítását, a jogi előírások betartásának ellenőrzését, az orvhorgászat és orvhalászat megakadályozását. A vízi közlekedéssel összefüggő balesetek és bűncselekmények megelőzését valamint például az árvízvédelmi töltéseken történő járműközlekedés ellenőrzését, illetve az elkövetett jogsértések hatékony felderítését, a vízpartok közbiztonsági védelmét. A felek vállalták, hogy a jövőben minden szükséges információt megosztanak egymással, a feladatok hatékony végrehajtása érdekében.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.