Hírzóna

Nézőpont: az ellenzék biztosan újratárgyalja az önkormányzati választás terveit

Nézőpont: az ellenzék biztosan újratárgyalja az önkormányzati választás terveit

2019. május 26., vasárnap
Nézőpont: az ellenzék biztosan újratárgyalja az önkormányzati választás terveit

Az európai parlamenti választások eredményének függvényében egészen biztosan újratárgyalja az ellenzék az őszi önkormányzati választásra való felkészülést - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatorna választási műsorában.

A Magyar Nemzet értesülései alapján 88 százalékos feldolgozottságnál 53 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az európai parlamenti (EP-) választáson. A magyarnemzet.hu-n vasárnap este megjelent cikke szerint a második a Demokratikus Koalíció, amely a szavazatok 16 százalékát kapta. A Momentum 9 százalékon, a Jobbik 7 százalékon, az MSZP-Párbeszéd szövetség szintén 7 százalékon áll. Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: a DK áttörése meglepő. Vélhetően az MSZP-Párbeszéd kárára szereztek szavazatokat. Az elemző szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke legkésőbb hétfőn biztosan bejelenti, hogy ő az ellenzék vezére. Emlékeztetett arra, hogy az őszi önkormányzati választásokra az ellenzék úgy kezdte meg a készülődést, hogy az MSZP az ellenzék vezető pártja. Így a mostani eredmények alapján biztosan újrakezdik tárgyalásokat. Azt mondta: a Jobbik a nagy vesztese a választásnak. Így ott is biztos újratárgyalják a megállapodást, ahol a Jobbik mögé sorakoztak fel - értékelt az elemző.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.