Kultúra

Nagyot durrant az Omega-tárlat Szentesen

Nagyot durrant az Omega-tárlat Szentesen

2019. május 12., vasárnap
Nagyot durrant az Omega-tárlat Szentesen

A végéhez közeledik a Gyöngyhajú lány című rocktörténeti kiállítás a szentesi Koszta József Múzeumban. A tárlatot a novemberi nyitás óta csaknem húszezren látták, ezzel a múzeum eddigi legsikeresebb kiállítása lett - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerinta tárlat szervezésekor sokan kapták fel a fejüket a hírre, hogy miként kerül a cipő az asztalra, azaz egy még aktív együttes a múzeumba. A szentesi közgyűjtemény látványosan szakított azzal az elképzeléssel, hogy egy múzeum csak egy múltba révedő intézmény lehet. A cél az volt, hogy egy olyan kultúrtörténeti kiállítást állítsanak össze a Kosztában, ami hitelesen mutatja be a XX. század második felének társadalmi és politikai történéseit, méghozzá az Omega együttesen keresztül. Farkas László Róbert igazgató szerint több lokálpatrióta kereste meg azzal, örülnek, hogy lehet egy mának szóló múzeumot is működtetni, és az Omega után szeretnének egy Metró- vagy egy Illés-kiállítást is látni Szentesen. – Elgondolkodunk a javaslatokon, de most a Farkas Bertalanról és a temesvári forradalomról szóló kiállítást szervezzük – mondta az intézményvezető. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép:Vidovics Ferenc)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.