Közélet

Megújul az újszegedi partszakasz

Megújul az újszegedi partszakasz

2019. május 9., csütörtök
Megújul az újszegedi partszakasz

Összesen 300 millió forint európai uniós támogatást nyert a város a Partfürdő turisztikai fejlesztésére - írja a Délmagyar.

A lap cikkéből kiderül, hogya projekt eredményeként Szeged belvárosában egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet magában foglaló rekreációs szabadidőpark-komplexum épül. A beruházás elkezdődött, a kivitelező GENÉV Kft. a munka negyedét elvégezte. Megkezdődött a 250 méteres parti sétány kialakítása, amely a sólyapályát, a horgászpályát és az új úszóművet köti össze a meglévő utakkal. A kertészeti tervnek megfelelően elültették a fákat és a cserjéket. Elindult a 77 méter hosszú sólyapálya kialakítása, ami a kishajók biztonságos és kényelmes vízre helyezését biztosítja majd. Mindezek mellett az egyik leglátványosabb változás, hogy teljesen átalakult az újszegedi partszakasz, miután a leendő közel 300 méteres horgászpálya kialakítása kapcsán bozót- és cserjeirtást, valamint tereprendezést végeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.