Közélet

Megbírságolták az árokba borult busz utasait

Megbírságolták az árokba borult busz utasait

2019. május 2., csütörtök
Megbírságolták az árokba borult busz utasait

15 ezer forintos közigazgatási bírságot kell fizetnie egy buszbaleset áldozatainak, amiért nem használták a biztonsági övet. A busz tavaly májusban indult Szegedről, de nem érkezett meg Győrbe, mert Székesfehérvárnál felborult.

Áttért a szemközti sávba és az árokba borult egy menetrend szerinti autóbusz tavaly májusban Székesfehérvárnál, 25-en megsérültek. A Szegedről Győrbe tartó járaton utazókat most hideg zuhanyként érte, hogy kézhez kaptak egy 15 ezer forintos közigazgatási bírságról szóló határozatot. Az indoklás pedig, hogy nem voltak bekötve. Az RTL Klub híradójának

beszámolója

szerint a tömegszerencsétlenség ügyében még tart a vizsgálat a sofőr ellen,

az utazók közül azonban már többen is megkapták az értesítést a bírságról, amelyet 15 napon belül kell befizetniük.

A riport szerint a 37 utas közül 31-en nem használták a biztonsági övet, így számukra már postázták a jogsértésről szóló értesítést. „Először nem is akartam elhinni – mondta Tibold Roland, az egyik megbírságolt utas, aki felháborítónak tartja a büntetést, mert szerinte őket senki sem figyelmeztette a biztonsági öv bekötésére. – Nem tudok szóhoz jutni. Igazságtalan, hogy az ember kifizeti a teljes összeget az utazásért, és a végén még kapja ezt a csekket. Ezzel nem tudok egyetérteni.” A Fehér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint volt a buszon figyelmeztető tábla, azt pedig nem mérlegelhetik, hogy kiszabják-e a büntetést. (Képünk illusztárció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.