Sport

Külföldi bírók vezetik a Veszprém–MOL-Pick Szeged kézidöntő meccseit

Külföldi bírók vezetik a Veszprém–MOL-Pick Szeged kézidöntő meccseit

2019. május 15., szerda
Külföldi bírók vezetik a Veszprém–MOL-Pick Szeged kézidöntő meccseit

A Magyar Kézilabda-szövetség szerdán bejelentette, hogy a Veszprém–Szeged férfibajnoki finálé (május 23. és 26.) két mérkőzését külföldi bírók vezetik, akikről még egyeztetnek a vezetők az európai szövetséggel - írja az NSO.

A lap cikke szerint évek óta terítéken volt a kérdés a szövetségben és a ligában, hogy a hazai férfikézilabda legfontosabb párharcát, a Veszprém és a Szeged életre-halálra menő, hagyományos bajnoki döntőjét külföldi bírópárosra, vagy -párosokra kellene bízni. A háttérbeszélgetéseken egy-egy szakajtónyi érvet hallottunk mellette és ellene, de eddig a magyar játékvezetőket pártolók, az ő szakmai tekintélyük mellett lándzsát törők soroltak hathatósabb érveket. – Fontos kérdés a játékvezetők küldése – magyarázta Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára a szervezet közleményében. – Miután a veszprémi Nagy Lászlót az MKSZ küldöttgyűlése ellenszavazat nélkül megválasztotta a szövetség alelnökévé, a jelenlegi idényben azonban ő még aktív játékosként érintett a bajnoki döntőben, úgy véltük, a legjobb megoldás a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, valamint a klubok, a magyar játékvezetők és valamennyi játékos védelmében, ha ezúttal külföldi kettősök működnek közre a bajnoki döntő két találkozóján. Ezt egyeztettük a két csapattal is, a párosok kapcsán pedig az Európai Kézilabda-szövetséggel állunk tárgyalásban. Hiszen kizárólag az európai kupákban, vagy éppen a világversenyeken közreműködő kettősök jöhetnek szóba. A kijelölésük az EHF javaslata alapján hamarosan véglegessé válik. Hogy a fináléban videóbírót is használnak majd a bírók, arról lapunk is korábban

már beszámoltunk

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.