Egészség

Kétmilliót költenek Makón a bárányhimlő elleni védőoltásokra

Kétmilliót költenek Makón a bárányhimlő elleni védőoltásokra

2019. május 29., szerda
Kétmilliót költenek Makón a bárányhimlő elleni védőoltásokra

Szinte minden évben van a városban bárányhimlőjárvány - többek között ezzel indokolja a betegség elleni ingyenes védőoltás további biztosítását a makói képviselő-testület - írja a Délmagyar.

A lap szerint az önkormányzat először 2016-ban összesen 369 helyi, óvodáskorba lépő gyerek szüleinek ajánlotta fel a lehetőséget, hogy ingyenesen vakcinához juthassanak. A költségekre el is különítettek 6 millió forintot – a költségmentesség a családoknak egyenként 20 ezer forintos megtakarítást jelentett. Az akciót aztán 2017-ben és tavaly is megismételték kisebb keretösszeggel. Ugyanakkor, bár a lehetőséget házi gyermekorvosok és önkormányzati képviselők is népszerűsítették személyesen, az érintett korosztályhoz tartozó gyerekek harmada részesült csak védőoltásban tavaly és tavalyelőtt is. Idén 2 milliót irányoznak elő erre a célra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.