Közélet

Jól szórakoztak a megye tűzoltói a hétvégén

Jól szórakoztak a megye tűzoltói a hétvégén

2019. május 28., kedd
Jól szórakoztak a megye tűzoltói a hétvégén

Szombaton délelőtt tíz órakor hatodik alkalommal nyílt meg az öt tűzoltó-parancsnokság és a két katasztrófavédelmi őrs kapuja a gyermekek előtt Csongrád megyében. A tűzoltók idén is színes programokkal és látványos bemutatókkal várták a családokat - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Csongrád megye összes tűzoltó-parancsoksága és katasztrófavédelmi őrse nyitva állt a családok előtt a gyermeknap alkalmából múlt szombaton. Makón mintegy háromszáz vendéget fogadtak a tűzoltók, Szegedre, a Napos útra pedig több mint nyolcszázan látogattak délelőtt tíz órától délután négy óráig. Mindenhol próbariasztással, látványos tűzoltási bemutatókkal várták a résztvevőket a

"Nyílt szertárkapuk

" elnevezésű programsorozaton. Kilenc óra után nem sokkal érkeztek meg az első vendégek a laktanya elé. A gyermekek rögtön birtokba vették a szertárat, valamint az udvaron álló tűzoltóautókat. Egymásnak adták a sisakokat, a védőruhákat, valamint egymás után ültek bele a tűzoltóautókba. A gyerekek lelkesen bújtak bele a védőfelszerelésekbe, széles mosollyal az arcukon ültek fel az épületben található, több mint száz éves kocsifecskendőre. Egymásnak adták a sisakokat és a tűzoltó-technikai eszközöket, és sosem fogytak ki a kérdésekből. A szegedi tűzoltó-és vízi mentő szakszolgálat önkéntesei is várták az érdeklődőket, népszerű volt a búvárok ruhája, valamint folyamatosan tömve volt a szolgálat jellegzetes sárga autója. A nap folyamán több próbariasztást is láthattak a látogatók, melyek során a szirénázás és a csúszdán a szertárba érkező tűzoltók aratták a legnagyobb sikert a gyermekek körében. A gyermeknapi programokkal párhuzamosan a Vöröskereszt munkatársai véradásra hívták és várták az önkénteseket. Makón a rendőrség munkatársaival közös bemutatókat láthattak az érdeklődők. A programok fontos célja volt idén is a megelőzés, melyre játékos eszközökkel hívták fel a gyermekek figyelmét. Csongrád városában pedig különleges habpartival készültek a szervezők. A tűzoltók elmondták, minden évben egyre több gyermek érkezik a különleges programokra. A kicsik hatalmas érdeklődéssel fordulnak a tűzoltói hivatás felé, igazi hősökként tekintenek az egyenruhás lánglovagokra. Többen is tűzoltós jelmezben érkeztek a parancsnokságra, a kisfiúk játék tűzoltóautókat tologattak a laktanya udvarán. Sokan határozottan állították, hogy csakis tűzoltók akarnak lenni, amikor felnőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.