Közélet

Idegen nyelvi mérést tartanak az iskolákban 

Idegen nyelvi mérést tartanak az iskolákban 

2019. május 22., szerda
Idegen nyelvi mérést tartanak az iskolákban 

Idegen nyelvi mérést tartanak az iskolák 6. és 8. évfolyamos tanulóinak angol és német nyelvből szerdán - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

A mérés mindenkit érint, aki első idegen nyelvként angolt vagy németet tanul, és azt vizsgálja, hogy a tanulók tudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben előírt KER (Közös Európai Referenciakeret) szerinti szinteknek. A hivatal tájékoztatása szerint a 6. osztályosok A1-es, a 8. osztályosok pedig A2-es szintű feladatlapot kapnak. A feladatsorok két részből állnak (hallott és olvasott szöveg értése), és kitöltésükre 2x30 perc áll rendelkezésre. A 6. évfolyamon angol nyelvből mintegy 71 400, német nyelvből több mint 24 400, a 8 évfolyamon angol nyelvből mintegy 62 300, német nyelvből közel 22 500 tanuló vesz részt a mérésben. Az eredményeket az érintett általános iskolák az OH által kiadott javítókulcsok alapján állapítják meg. Az elvégzett vizsgálatok tanulói és intézményi adatait az iskoláknak - idegen nyelvenként és évfolyamonként - június 12-ig kell közzétenniük honlapjukon, illetve megszokott kommunikációs csatornájukon, valamint elküldeniük az OH-nak - közölték.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.