Hírzóna

Felajánlotta lemondását a botrányba keveredett osztrák alkancellár

Felajánlotta lemondását a botrányba keveredett osztrák alkancellár

2019. május 18., szombat
Felajánlotta lemondását a botrányba keveredett osztrák alkancellár

Felajánlotta lemondását szombaton az alkancellári tisztségről a kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) előző nap súlyos korrupciós botrányba keveredett elnöke. Heinz-Christian Strache szerint az Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz kancellár elfogadta lemondását.

A 49 éves Strache, aki - mint azt sajtóértekezletén közölte - a párt éléről is távozik, Norbert Hofer közlekedési, innovációs és technológiai minisztert javasolta az alkancellári posztra. A Strache körüli botrány péntek este robbant ki: videofelvételek tanúsága szerint a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek. Szombati sajtóértekezletén a politikus egy olyan titkosszolgálati akció áldozataként tüntette fel magát, amelyet szándékosan az európai parlamenti választásokra időzítettek, azzal a szándékkal, hogy "felrobbantsák" az osztrák kormánykoalíciót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.