Közélet

Elhunyt Salgó László, egykori csongrádi rendőrkapitány

Elhunyt Salgó László, egykori csongrádi rendőrkapitány

2019. május 10., péntek
Elhunyt Salgó László, egykori csongrádi rendőrkapitány

Életének 68. évében elhunyt Salgó László egykori országos rendőrfőkapitány, aki a rendszerváltást követően nyolc évig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot vezette.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a nyugállományú rendőr altábornagy méltósággal viselt, hosszan tartó betegség következtében halt meg csütörtökön. A tábornok 33 éven keresztül szolgált a testületnél.A nyugállományú rendőr altábornagy 1977-től a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozott, először mint operatív, majd mint értékelő tiszt. 1987 és 1989 között Makó város rendőrkapitánya, 1989-től 1997-ig Csongrád megyei rendőrfőkapitány volt.

A tábornok 33 éven keresztül szolgálta hazáját a testületnél, az Országos Rendőr-főkapitányságot 2002. június 3-a és 2004. szeptember 14-e között vezette. A rendőrség épületeire kitűzték a gyászlobogókat. Egykori munkatársai osztoznak családja gyászában.

(MTI/delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.