Közélet

Egyelőre nincs árvízvédelmi készültség az Alsó-Tiszán

Egyelőre nincs árvízvédelmi készültség az Alsó-Tiszán

2019. május 30., csütörtök
Egyelőre nincs árvízvédelmi készültség az Alsó-Tiszán

Több árhullám is levonult az Alsó-Tiszán az utóbbi időszak jelentős esőzései hatására, de még nincs szükség óvintézkedésekre - számolt be a Rádió7.

Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságvezetője a rádiónak elmondta, az eddigi vízállás mértéke Szeged mellet Mindszentnél és Csongrádnál sem teszi szükségessé az árvízvédelmi beavatkozást. A szakember közölte, az árhullámok most tetőznek Szeged térségében. Hozzátette, az előrejelzések alapján a szegedi alsó rakpartot hétvégéig biztosan nem kell lezárni, de a további csapadék újabb árhullámot indít majd el a Körösön és a Maroson. - A most rendelkezésünkre álló információk alapján azt tudjuk elmondani, hogy az eddig bekövetkezett csapadéktevékenység hatására várhatóan kialakuló árhullámok következtében az Alsó-Tiszán árvízvédelmi fokozat elrendelésére nem kerül sor. Természetesen tudni kell azt, hogy ha ez a csapadékos tevékenység tovább folytatódik, akkor a vízszint emelkedések nagyobb mértékűek is lehetnek - fogalmazott Kozák Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.