Hírzóna

Csaknem egymillió forinttal vágtak át egy idős vásárhelyi bácsit

Csaknem egymillió forinttal vágtak át egy idős vásárhelyi bácsit

2019. május 28., kedd
Csaknem egymillió forinttal vágtak át egy idős vásárhelyi bácsit

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárral szemben, aki tavaly ősszel edénykészlet eladásávalközel egymillió forintos kárt okozott egy több mint 80 éves férfinak - közölte a megyei főügyészség.

A vádlott tavaly október elején csengetett be az idős sértett hódmezővásárhelyi házához. A férfi a sértettnek edénykészletet, illetőleg késkészletet próbált értékesíteni, de a sértett először nem kívánta azokat megvásárolni. A vádlott rábeszélő magatartásának köszönhetően azonban mégis úgy döntött, hogy unokáinak megveszi a férfi által már a családi ház bejárati ajtajáig behordott fazekakat, serpenyőket tartalmazó étkészletet, valamint a 3 db késből és zöldséghámozóból álló késkészletet. A vádlott azt mondta az idős férfinak, hogy az edénykészlet darabonként 1650 euró, vagyis 485 000 Ft, míg a késkészlet 20 000 Ft. A sértett ekkor a házból kihozta a megtakarított pénzét tartalmazó műanyag dobozt, majd átadott a két edénykészlet és a négy késkészlet vételáraként 990 000 forintot. Az áruk valós értéke a 70 000 forintot sem érte el, így vádlott a sértett hiszékenységét kihasználva 920 000 Ft kárt okozott neki. A járási ügyészség a román férfit a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.