Egyetem

Börtönben és drogambulancián jártak a szegedi főiskolások

Börtönben és drogambulancián jártak a szegedi főiskolások

2019. május 10., péntek
Börtönben és drogambulancián jártak a szegedi főiskolások

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara „Társadalmi biztonság-prevenciós ismeretek” kurzusának hallgatói tettek látogatást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon, a drogambulancián és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

„Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” címmel indultak kurzusok a Gál Ferenc Főiskolán. Az erről szóló

együttműködési megállapodást

február 19-én írta alá a főiskola fenntartója, a Szeged-csanádi Egyházmegye püspöke, dr. Kiss-Rigó László, dr. Kozma Gábor, az intézmény rektora, valamint Dakos József r. dandártábornok, Csongrád megye rendőrfőkapitánya és dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya. A négyoldalú együttműködés keretében a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán, Szarvason, biztonsággal, bűnmegelőzéssel és baleset-megelőzéssel kapcsolatos előadásokat tartanak a hallgatóknak az ezen a területen dolgozó szakemberek. A kurzus a gyakorlatban is megismerteti a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség munkáját a leendő pedagógusokkal. Ennek megfelelően a hallgatók május 8-án egy tanulmányúton jártak. Gyulán, a drogambulancián, és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tettek látogatást. Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon fogadta őket Békés megye rendőrfőkapitánya, majd megnézhették, a különleges meghallgató szobát, illetve azt, hogyan működik a rendőrség Tevékenység-irányítási Központja. Emellett látogatást tettek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Irodájában is. A tartalmas tanulmányút során tovább bővítették azokat az ismereteiket, amelyeket munkájuk során a gyermekek nevelése, oktatása, a családok segítése érdekében használni tudnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.