Írjon nekünk

Hírzóna

Bizalommal fordultak a kiszombori ovisok a rendőrökhöz

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a „Bizalommal fordulok hozzád!” elnevezésű projekt hetet a Kiszombori Karátson Emília óvodában – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A programok során az Ovi-Zsaru keretein belül a biztonságos közlekedés volt a téma, a gyerekek megismerkedtek a közlekedési táblákkal és a helyes közlekedéssel.

A második napon a gyakorlatban is megmutathatták a tudást, amit elsajátítottak, miközben egy nagyot bicikliztek a rendőrökkel a település körül. A túra során kitekertek a kerékpárútra mely „körbe kerüli” a falut, elmentek „az öreg tölgyfáig”, majd a 431-es út mellett a kerékpárúton visszaértek a faluba, és az ovihoz.

A harmadik napon a gyerekek meglátogatták a makói mentőállomást és a tűzoltólaktanyát. Utolsóként Rendvédelmi napot tartottak az ovisoknak. A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség munkatársai technikai eszközöket mutatott be, köztük a kézi hőkamerát, hőkamerás autót, szolgálati felszerelést, szolgálati gépjárművet. A nagylaki határrendészeti kirendeltség kábítószer-kereső kutyavezetője szolgálati kutyájával tartott bemutatót, amely nagy sikert aratott a kicsik körében. A Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról érkezett egy tűzoltó autó és egy létrás autó is. Utóbbiból meglepetésként a magasból, cukrot szórtak a gyermekeknek.

A makói mentőállomás munkatársai bemutatták az újraélesztés folyamatát a közönségnek, a Honvéd hagyományőrző egyesület tagjai pedig régi katonai egyenruhában mutatták meg milyen is volt régen katonának lenni. Eközben a Makói Rendőrkapitányságról Decsiné Oláh Zsuzsanna rendőr főtörzsőrmester és Gyengéné Varga Magdolna rendőr főtörzsőrmester emléklapokra rögzítették a kicsik ujjnyomatait.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

B. Nagy László a migráció veszélyeire figyelmeztet

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Interjú készült a politikussal.

Tovább olvasom

Hírzóna

Bejelentette visszavonulását Király Gábor

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 108-szoros magyar válogatott futballista közleményben mondott búcsút.

Tovább olvasom

Hírzóna

Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Csongrád Megyei Önkormányzat küldetésének tekinti, hogy hazai és nemzetközi viszonylatban is bemutassa a Csongrád megyei üzleti, befektetői környezet előnyeit, felkeltse a potenciális befektetők figyelmét és segítse őket új beruházások megvalósításában, minőségi munkahelyek létrehozásában. Hogy ezt sikerrel tehesse, először be kellett azonosítani azokat a kulcságazatokat, melyek a megyei gazdaság jövőbeli potenciálját jelentik, s alkalmasak újabb fejlesztéseknek […]

Tovább olvasom

Aktuál