Hírzóna

Balhé egy szegedi villamoson: utas vert ellenőrt vagy fordítva?

Balhé egy szegedi villamoson: utas vert ellenőrt vagy fordítva?

2019. május 24., péntek
Balhé egy szegedi villamoson: utas vert ellenőrt vagy fordítva?

Eldurvult a jegyellenőrzés a szegedi 3F-es villamoson a napokban. Egy utas szerint az ellenőr először csak kiabált vele, később azonban a térdébe taposott. A Dakört szerint viszont pont fordítva történt az eset. Mindenki feljelentett mindenkit - olvasható a Délmagyar cikkében.

A lap szerint azt állítja egy férfi, hogy bántalmazta egy ellenőr a 3F-es villamoson. J. Sándor elmondása szerint május 6-án kora délután szállt fel a járatra. Volt nála jegy, amelyet érvényesített is, de az ellenőrzéskor kiderült, hogy a jegyen felhasználási időpontként 2018. december 31-e szerepelt. A férfi elmondta, tiszta lelkiismerettel használta a jegyet, mert korábban a menetjegyiroda és egy buszsofőr is azt mondta neki, a dátum ellenére utazhat vele, a feltüntetett dátum csak azt jelenti, hogy a cég eddig értékesítheti a jegyeket. Mást gondolt azonban erről az ellenőr. Azt mondta, a jegy „nem jó", és J. Sándor szerint rögtön ellenőrhöz méltatlan hangnemben beszélt vele, fenyegette, és azt mondta neki, börtönbe fog kerülni. Az utas nem hagyta magát, és amikor megpróbálta visszavenni a férfi kezéből a jegyet, az elszakadt. A hosszú percekig tartó veszekedés után az utas végül úgy döntött, hogy leszáll a járműről, állítása szerint ekkor bántalmazta az ellenőr. – Először a karomat és a ruhámat fogta meg, de sikerült kiszabadulnom a szorításból. Ezután az ajtóhoz mentem, és megpróbáltam leszállni, amikor az ellenőr beletaposott a térdembe – mondta Sándor. Végül sikerült leszállnia a villamosról. Sérült lábbal elindult a II-es kórház felé, ahol látleletet akart vetetni, és ellátást kérni, azonban az ellen- őrök végig követték. Sőt, az intézménybe is utánamentek, miközben rendőrt hívtak rá. A rendőrök meg sem várva a vizsgálatot, előállították.A férfit az ellenőr feljelentette közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, de közben Sándor is feljelentést tett. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.