Közélet

Az elkerülő nagy könnyebbség lehet a magyarcsanádiak számára

Az elkerülő nagy könnyebbség lehet a magyarcsanádiak számára

2019. május 14., kedd
Az elkerülő nagy könnyebbség lehet a magyarcsanádiak számára

A 43-as főút mentén élő apátfalviak és magyarcsanádiak már nagyon várják, hogy május végére teljesen elkészüljön a nagylaki elkerülő - számolt be a Rádió 7.

Farkas János magyarcsanádi polgármester a rádiónak elmondta: amíg nem épült meg az autópálya, naponta 2-3 ezer kamion dübörgött át a két településen. A sztrádának köszönhetően ez a szám 800-ra esett vissza, s az elkerülőtől újabb csökkenést várnak. A hatalmas forgalom nem csupán a lakosokra volt veszélyes, hanem megsérült az út, valamint a közeli házak is. Farkas János kitért arra is, hogy Magyarcsanádon az intézmények többsége a főút mellett található, így a lakosoknak nem volt egyszerű megközelíteni azokat. A főút mellett kerékpárút is halad, s már az is nyomvályús lett, mivel sűrűn ráhajtanak a kamionok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.