Hírzóna

Adózatlan cigit és tiszta szeszt foglalt le a NAV Röszkén

Adózatlan cigit és tiszta szeszt foglalt le a NAV Röszkén

2019. május 27., hétfő
Adózatlan cigit és tiszta szeszt foglalt le a NAV Röszkén

A NAV munkatársai egy magyar autó ellenőrzésekor 1048 doboz adózatlan cigarettát, míg egy német kocsi vizsgálatánál 120 liter tiszta szeszt találtak Röszkén - közölte NAV Csongrád megyei igazgatósága.

A közlemény szerint a magyar nő úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, de kockázatelemzés alapján a jármű tüzetes ellenőrzése mellett döntöttek. A tételes vizsgálaton, a gépkocsi mindkét oldali küszöbéből, az első és hátsó lökhárítójának átalakított rekeszeiből, összesen 1048 doboz Pall Mall márkájú adózatlan cigaretta került elő. Fennakadt az ellenőrzésen annak a német autónak a német sofőrje és utasa is, akik a pótkerék helyére, valamint két bőröndbe 48 doboz adózatlan cigarettát és 120 liter tiszta szeszt rejtettek. A 2,25 millió forint értékű cigaretta- és tisztaszesz-szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett összesen 4,5 millió forint bírságot is kiszabtak.

(Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.