Közélet

A szerdai vihar a szegedi kalandparkot is megrongálta - videóval

A szerdai vihar a szegedi kalandparkot is megrongálta - videóval

2019. május 31., péntek
A szerdai vihar a szegedi kalandparkot is megrongálta - videóval

Gyökerestül csavart ki a vihar egy fát a szegedi kalandparkban. A keletkezett károkat egyelőre még nem sikerült felmérni. Az üzemeltetők bíznak benne, hogy ki tudnak nyitni június közepén.

Óriási vihar

érte el Szegedet szerdán, az ítéletidőben hatalmas mennyiségű csapadék zúdult az utakra, járdákra, ami miatt több helyen a közlekedés is akadozott. Az erős széllökésekkel és jégesővel tarkított felhőszakadás a tűzoltóknak is adott munkát bőven, kidőlt fákhoz, vízzel elárasztott pincékhez

riasztották

őket. A vihar nem kímélte az Újszegeden található kalandparkot sem, az egyik fát - amelyik egyik tartópillére volt a drótkötélpályának - gyökerestül forgatta ki a helyéről.

A fa - a rá szerelt elemekkel együtt - a Tiszába borult.

Kerestük az üzemeltetőket, akik tőlünk tudták meg, hogy megrongálódott a kalandpark egyik eleme. Arra a kérdésre, hogy mekkora kár keletkezett, egyelőre nem is tudtak válaszolni, mert mint mondták, "először látniuk kell, hogy pontosan mi a helyzet."

"Természetesen a kötélpályát rendbe tesszük, és bízunk benne, hogy a terveinknek megfelelően ki tudunk nyitni"

- közölték. A kalandpark - a tavalyi évhez hasonlóan - június közepén nyitja meg kapuit és egészen szeptember végéig várja a vendégeket naponta 10 és 19 óra között - már amennyiben sikerül helyreállítani a keletkezett károkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.