Közélet

Több mint ötezren érettségiznek idén Csongrád megyében

Több mint ötezren érettségiznek idén Csongrád megyében

2019. április 29., hétfő
Több mint ötezren érettségiznek idén Csongrád megyében

Nem csak a diákok, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint hatóság is javában készül a tavaszi érettségi vizsgákra.A2018-2019-es tanév

május-júniusi érettségi vizsgaidőszakában 5015 jelentkező vizsgáját készíti elő 66 tantárgyból a megyei kormányhivatal.

Az írásbeli és szóbeli vizsgák előkészítése előző évek gyakorlatához hasonlóan folyamatosan zajlik, a napokban megtörtént az érettségi vizsgaelnökök és az érettségiben közreműködő jegyzők felkészítése, a jogszabályi követelmények betartása érdekében. Az írásbeli vizsgák Csongrád megyében május 3-án kezdődnek és május 24-ig tartanak majd. A rögzített jelentkezések alapján a megye 8 településén, közép szinten 15762, emelt szinten 2022 vizsgára kerül sor. A vizsgázók száma 121 fővel nőtt, a tantárgyaké pedig 7-tel csökkent a múlt év tavaszi időszakához képest. Az emelt szintű jelentkezések száma idén szintén magasabb a tavalyinál. Az emelkedés oka, hogy nőtt az idegen nyelvek szerepe a továbbtanulásban, mivel 2020-tól a felvételei eljárásban bemeneti követelmény lesz a nyelvvizsga. Emiatt emelt szintű angol érettségivizsgára 440-en jelentkeztek a megyében. A középszintű szóbeli vizsgák június 17-én kezdődnek és június 28-án érnek véget, az emelt szintűek pedig június 5-én indulnak és június 13-ig tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.