Hírzóna

Tizennyolc(!) migránst fogtak az éjjel Csongrádban

Tizennyolc(!) migránst fogtak az éjjel Csongrádban

2019. április 4., csütörtök
Tizennyolc(!) migránst fogtak az éjjel Csongrádban

Egy bolgár honosságú kamion ellenőrzése során tizennégy határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük és a sofőrrel szemben a román hatóságok járnak el. Jogellenesen próbált bejutni az országba négy afgán férfi szintén egy kamionban Röszkénél, a rendőrök feltartóztatták őket.

A bolgár kamion török állampolgárságú sofőrje április 4-én 3 órakor jelentkezett belépésre a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A magyar és a román rendőrök a közös ellenőrzés során, a járműben megbújva tizennégy illegális migránst találtak. A csoportból hárman török, a többiekiraki állampolgárnak vallották magukat, azonbanmagyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A tehergépkocsi vezetőjével szemben embercsempészés, a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást a román határrendőrség. A rendőrök április 3-án 23 órakor egy észak-macedón honosságú kamion rakterében négy határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.