Közélet

Nem csak a hajléktalanok állnak a belvárosi hányásfoltok mögött

Nem csak a hajléktalanok állnak a belvárosi hányásfoltok mögött

2019. április 1., hétfő
Nem csak a hajléktalanok állnak a belvárosi hányásfoltok mögött

Szinte nem telik úgy nap, hogy ne kapnánk panaszkodó olvasói levelet a belvárost elárasztó rejtélyes foltok miatt. Egyesek szerint a hajléktalanok állnak a jelenség mögött, mások viszont úgy vélik, hogy a magukról megfeledkező fiatalok okozzák a vizelet és hányásfoltokat.

Lassan már el sem tudjuk képzelni

a Kárász utcát szemétkupacok és a különös, olykor bűzölgő és üvegszilánkokkal tarkított rejtélyes foltok nélkül

. Olvasóink is rendszeresen panaszkodnak emiatt: egyesek szerint a hajléktalanok állnak a jelenség mögött, mások viszont úgy vélik, hogy az alkoholmámorba merülő, magukról megfeledkező fiatalok okozzák a foltokat. - Rendszeresen olvasom a hajléktalanokról szóló cikkeiket. Való igaz, hogy sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő a belvárosban, ugyanakkor nem gondolnám, hogy csak is fedél nélküliek állnak amögött, hogy a belvárost hétvégente ellepi a mocsok – kezdte olvasói levelét Kolozsvári István.

- Egyszer érdemes volna egy előtte-utána képet készíteni a Széchenyi térről és a Kárász utcáról szombat délután és vasárnap reggel. A buliba készülő fiatalok egy része ugyanis mindig sok szemetet hagy maga után, amellett, hogy a legtöbbször az utcán könnyítenek magukon

– fogalmazott István.

Kevés a nyilvános illemhely

Többször is megírtuk már,

hogy a belvárosban gyakorlatilag egyetlen folyamatosan nyitva tartó illemhely van - az a Károlyi utcában található. Az olvasó pont ebben látja probléma okát.

- Nem hibáztatom őket, hiszen a városban alig van nyilvános wc, ugyanakkor ez – akárcsak a hajléktalanok esetében – nem mentség arra, hogy a járókelők szeme láttára vizeljenek a Szeged központi terén. Ráadásul az önkormányzat egyik esetben sem igyekszik eltakarítani a piszkot – írta levelében.

Múlt héten beszámoltunk arról

, hogy orbitális hányással végződött egy hajléktalanbalhé a Széchenyi téren. A kommentszekcióban többen is jelezték, hogy korábban már láttak hasonló esetet, igaz, akkor a középiskolás és egyetemista fiatalok rondítottak az utcára.

„Sajnos a hétvége utáni hányásfoltokban nem csak a hajléktalanok a ludasak. Egyetemisták és középiskolások is büszkélkedhetnek ilyen műveletekkel. Érdemes lenne egy langyos, késő tavaszi, vagy kora nyári estén végigballagni a rakparton, nem sok hajléktalan van ott, mégis mindig tele van elhajított sörösüvegekkel, dobozokkal, meg egyéb szeméttel.” – írta kommentben Lajos.

Az önkormányzat nem reagált

Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy tervezik-e a közel jövőben nyilvános illemhelyek kialakítását a belvárosban, cikkünk megjelenéséig azonban nem reagáltak a megkeresésünkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.