Egészség

Megint rossz a levegő Szegeden

Megint rossz a levegő Szegeden

2019. április 4., csütörtök
Megint rossz a levegő Szegeden

Több településen rossz a levegőminőség a magas szálló por koncentráció (PM10) miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön az MTI-t.

Kecskeméten egészségtelen a levegő minősége, amit a kisméretű aeroszol részecskék (PM10 méretfrakció) magas tömegkoncentrációja okoz. Budapesten, Dunaújvárosban, Egerben,Miskolcon, Sajószentpéteren, Százhalombattán,

Szegeden

, Székesfehérváron és Tökölön pedig kifogásolt a levegő minősége. A napos időjárás kedvez az ózon keletkezésének és koncentrációjának emelkedéséhez. Ajkán és Szentgotthárdon az ózon magas koncentrációja miatt voltszintén kifogásolt a levegőminőség. A kifogásolt levegőminőség elsősorban a gyermekekre, az idősekre, illetve légúti és szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőkre jelent egészségkockázatot. Gyakori tünetek lehetnek a köhögés, légúti irritáció, illetve nehézlégzés. A légúti megbetegedésben szenvedők tünetei erősödhetnek - írta az NNK.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.