Egyetem

Középiskolásoknak szerveznek kreatív tudományos programokat az egyetemen

Középiskolásoknak szerveznek kreatív tudományos programokat az egyetemen

2019. április 3., szerda
Középiskolásoknak szerveznek kreatív tudományos programokat az egyetemen

Ismét megrendezik az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán a középiskolai diákoknak szóló kétnapos matematikai, fizikai és informatikai versenyeket. Az április 5-6-i eseményen a diákok bemutathatják sikeres és izgalmas pályamunkáikat, laborlátogatásokon, bemutatókon és workshopokon vehetnek részt.

2017 óta minden évben megrendezi az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara a Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak elnevezésű kétnapos tudományos eseményt. A két nap alatt három országos verseny döntőjét tartják, valamint a középiskolás diákoknak lehetősége nyílik találkozni a tudományterületek egyetemi és ipari képviselőivel. A részt vevő diákok az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) közreműködésével szervezett izgalmas laborlátogatásokon, bemutatókon és workshopokon is részt vehetnek. A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére egy pályázat keretében megvalósuló versenyek során a diákok a fizika, matematika és informatika területein mérettethetik meg magukat a TTIK három, sok éves múlttal rendelkező versenyének döntőjén és zárórendezvényén. A Játsszunk fizikát! versenyt idén Telkes Mária, a napenergiát kutató tudósnő emlékének jegyében szervezték meg. A verseny három fordulóból állt, melyre a diákok január és február között nyújthatták be kísérleteiket, pályamunkáikat. A legügyesebb, legötletesebb beküldők jutalomban részesülnek és bemutathatják izgalmas kísérleteiket is a rendezvényen. A Polygon pályázatra középiskolások jelentkezhettek, és küldhették be dolgozataikat, a középiskolai matematikához kapcsolódó problémák és érdekességek témakörében. A legjobb dolgozatok készítői pénzjutalomban részesülnek. Az informatika iránt érdeklődő középiskolások az V. Szegedi Innovatív Informatika Versenyre jelentkezhettek két szekcióban. A műszaki informatika szekcióban a diákok feladata megépíteni vagy már meglévő elemekből összeállítania egy rendszert, amelyhez a szükséges programot is saját maguk készítik el. Az informatika szekcióban pedig egy szoftvert kell készíteniük a tehetséges középiskolásoknak. A rendezvény első napján a pályázó diákok mutatják be sikeres és érdekes munkáikat, illetve a legügyesebbek díjazására is sor kerül. Az esemény második napján a résztvevők interaktív előadásokon és játékos versenyeken vehetnek részt az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség szervezésében. A programról további információ

itt

olvasható.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.