Sport

Kiszáll a MOL-Pick Szeged BL-negyeddöntős ellenfelének tulajdonosa

Kiszáll a MOL-Pick Szeged BL-negyeddöntős ellenfelének tulajdonosa

2019. április 19., péntek
Kiszáll a MOL-Pick Szeged BL-negyeddöntős ellenfelének tulajdonosa

Az orosz Szergej Szamszonenko pénteken bejelentette, hogy nyártól nem támogatja a tulajdonában lévő macedón Vardar Szkopje férfi kézilabdaklubot. Az észak-macedón klub a MOL-Pick Szeged ellen játszik a BL negyeddöntőben.

Az üzletember a klub honlapján közzétett nyílt levélben emlékeztetett, hogy hét éve szponzorálja a csapatot - amely tavalyelőtt megnyerte a Bajnokok Ligáját -, de az egyre növekvő pénzügyi nyomás, és a támogatás hiánya miatt ez az időszak hamarosan véget ér.Szamszonenko elárulta, hogy az európai szövetségtől és a támogatóktól származó összegek a csapat éves költségvetésének a tíz százalékát sem érik el, és hiába kapott már számos ígéretet az elmúlt esztendőkben, a helyzet nem változott. "Az RK Vardar az ország jelképe. Minden macedón vállalkozót felszólítok, hogy segítsen megmenteni a nemzet büszkeségét" - írta.A tulajdonos kifejtette, hogy az elmúlt három szezonban mindennapos küzdelmet jelentett számára a csapat fenntartása. A klub adóssága folyamatosan növekedett, márpedig a továbbiakban nem szeretné veszélyeztetni a csaknem ötezer embert foglalkoztató vállalatainak sorsát. A Vardar női csapata sorozatban ötször szerepelt a BL négyes döntőjében, de a mostanihoz hasonló okok miatt Szamszonenko tavaly nyáron beszüntette a támogatását, ezért a mostani idényben már el sem tudott indulni az első számú európai kupasorozatban. A sikerek ellenére az orosz üzletember a macedón állam segítségére sem számíthat, ugyanis közismerten rossz a viszonya Zoran Zaev miniszterelnökkel és a kormány közeli sajtóval. A Vardar férficsapata a BL negyeddöntőjében a magyar bajnok MOL-Pick Szegeddel találkozik, a párharc első mérkőzését jövő csütörtökön, a visszavágót május 5-én rendezik. Sajtóhírek szerint a macedón együttes játékosai hónapok óta nem kaptak fizetést.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.