Közélet

Jó Reggelt Szeged - Elkészült Szeged felújítás térképe

Jó Reggelt Szeged - Elkészült Szeged felújítás térképe

2019. április 3., szerda
Jó Reggelt Szeged - Elkészült Szeged felújítás térképe

Következetesen csúsznak a szegedi felújítások, így összegyűjtöttük, hogy a melyik beruházás kivitelezése mennyi időt csúszott.

A leglátványosabbak között szerepel a Tisza Lajos körút

, valamint a Liget felújítása, de gyűjtésünkben szerepel olyan is, mely még el sem kezdődött, de a tervezettnél máris hónapokkal később indíthatják el a kivitelezést. Sok beruházás a téli fagyon csúszott el.

Sokáig a város üde színfoltja volt az újszegedi ligetben büféként működő LI-2-es repülőgép,

amely az 1950-es és ’60-as években a Budapest-Szeged viszonylatban közlekedett menetrendszerűen. A szovjet repülőt a rendszerváltás után már nem gondozták, és szépen lassan az enyészetté vált, majd a 2000-es évek elején kigyulladt, a maradványait pedig eltakarították.

Az utóbbi egy évben óriási növekedésnek indultak a szegedi ingatlanárak, közben a külső –belső értékeik nem igazán változtak. I

gaz ez az albérletekre, a lakásokra, és a kertes házakra is. Körbe néztünk az ingatlan piacon, és lakást Szegeden 18 millió forint alatt nem is találtunk. Többen fontolgatják azt, hogy másik városba költöznek, ott ugyanis könnyebb ingatlant venni.

A Szegedi Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy Ujhelyi István napok óta bujkál a botrányos házfelújításának ügyében.

Tartott ugyan egy tárlatvezetést a médiának, azonban érdemben ott sem cáfolta azt, hogy a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül a szőregi házfelújítását. A képviselő bizonyító számlákat ugyanis ekkor sem mutatott be. Sőt, kiderült, hogy ingatlanában valóban található jakuzzi, szauna, és fitnesszgépek is. Vasárnap Mirko Alilovic igazolta az alapelvet: végy egy jó kapust. De a MOL- Pick Szegednél ez a “sportigazság” úgy is szólhat idén végy két jó kapust.

Hogy mi van a remek kapusteljesítmények mögött, arról Nenad Damjanovicot, a MOL Pick Szeged kapusedzőjét kérdeztük.

Szerdán erősen felhős lesz az ég

, és elszórtan már záporok is kialakulnak. A DK-i szél sokfelé lesz élénk, néhol erős. A csúcsérték 16 és 21 fok között várható.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.