Kultúra

Gyűjteményes Tornyai-kiállítás nyílt Vásárhelyen

Gyűjteményes Tornyai-kiállítás nyílt Vásárhelyen

2019. április 29., hétfő
Gyűjteményes Tornyai-kiállítás nyílt Vásárhelyen

Tornyai János gyűjteményes, több mint 250 alkotását felvonultató Gyönyörködő lélekkel festeni című kiállítása vasárnap nyílt meg a legendás festőről elnevezett vásárhelyi múzeumban - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerinta kurátor, a korábbi múzeumigazgató Nagy Imre egy évig dolgozott, míg összeállt és teljes lett az általa elképzelt tárlat. A művész különböző korszakait, formanyelvének, látásmódjának változását, alakulását is nyomon követhetik a látogatók a tizenegy teremben. Köszöntőjében Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója kiemelte, hogy a művész születésének 150. évfordulója alkalmából az emlékévben felvillantják Tornyai pályafutásának állomásait, több oldalról bemutatják azt – a közelmúltban voltak láthatók néprajzi gyűjteményének érdekesebb, értékesebb darabjai –, katalógus készül a tárlatról, és május 16-án konferenciát is rendeznek munkásságáról. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Imre Péter)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.