Közélet

Felújítják a vásárhelyi vasútállomást

Felújítják a vásárhelyi vasútállomást

2019. április 15., hétfő
Felújítják a vásárhelyi vasútállomást

Lázár János országgyűlési képviselővel a tram-train munkálatairól és a déli vasút terveiről, jelentőségéről készített interjút a Vásárhely24.

– Hogyan állnak a tram-train építésével kapcsolatos munkálatok?

– A kormány kiemelt projektként kezeli a Szeged és Hódmezővásárhely között kiépülő tram-traint. Az első ilyen lesz az országban, különleges technikai megoldásokkal, ráadásul évtizedek óta nem épült hazánkban teljesen új villamos vonal, így mindenki várakozással tekint rá. A miniszterelnök a Vásárhely-Szeged közötti szakasz építésének felügyeletén túl azzal is megbízott, vizsgáljuk meg, hogyan lehet Szabadkát is bekapcsolni a hálózatba. A tram-train a vasútvonal korszerűsítésével, a vásárhelyi villamospálya kiépítésével és a vasúti kocsikkal együtt jelenleg 70 milliárd forintos beruházás, amely növekedhet, ha újabb szerelvényeket vásárolunk a Stadlertől. A vasúti kocsik már készülnek, az első kettő jövő év tavaszán gördül ki a cég spanyolországi gyárából. Nyolc kocsit kértünk, de további négyet vásárolhatunk, ha az igények erre okot adnak. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.