Közélet

Feloldják a kilakoltatási moratóriumot

Feloldják a kilakoltatási moratóriumot

2019. április 30., kedd
Feloldják a kilakoltatási moratóriumot

A kilakoltatási moratórium lejárta után csütörtökön indulnak meg az ingatlankiürítések, a következő három-négy hétben számos ilyen eljárásra kerítenek majd sort a végrehajtók. A kamara elnöke, Schadl György szerint idén háromezernél kevesebb kiürítés lehet itthon, az érték uniós összevetésben átlag alattinak mondható - írja cikkében a Magyar Nemzet.

A lap szerintáprilis 30-án, vagyis ma lejár a kilakoltatási moratórium. Az oltalom megszűnése kapcsán a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a portál kérdésére elsőként arról számolt be, hogy a munkaszüneti nap miatt ténylegesen május 2-án, csütörtökön kezdődnek meg az ingatlankiürítések. Schadl György azt mondta: a kiürítések száma tavaly érzékelhetően csökkent, s a jelek szerint a mérséklődés idén is folytatódik. A lapnak adott korábbi becslését megerősítve úgy vélekedett: 2019-ben háromezernél kevesebb ilyen eljárással lehet számolni. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.