Közélet

A magyar családpolitika hivatkozási alappá vált

A magyar családpolitika hivatkozási alappá vált

2019. április 2., kedd
A magyar családpolitika hivatkozási alappá vált

A magyar családpolitikai rendszer viszonyítási ponttá, hivatkozási alappá vált - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin a Veronában rendezett Családok világkongresszusán szerzett tapasztalatairól beszámolva közölte, az is érdekelte a tanácskozás résztvevőit, hogyan tudta megteremteni a magyar kormány a támogatások anyagi fedezetét. Válaszként azt mondták - tette hozzá -, hogy ennek alapját a magyar emberek szorgalma teremtette meg, hiszen a 11 százalék feletti munkanélküliséget sikerült 3,5 százalékra csökkenteni, majdnem egymillióval többen dolgoznak most, mint a kormányzásuk kezdetekor. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés hétfőn szavazta meg a családvédelmi akció négy pontját, amelyek július elsején lépnek hatályba: a tízmillió forintos babaváró támogatást, a családi otthonteremtési kedvezmény kedvezményes hitelének kiterjesztését használt ingatlanokra, az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek egy részének elengedését gyerekek születésekor, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. A négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége és a nagyszülői gyed (gyermekgondozási díj) az év második felében kerülhet a parlament elé, a bölcsődei fejlesztések pedig folyamatosan valósulnak meg - fűzte hozzá Novák Katalin. Elmondta azt is: információs kampányt is indítanak majd, hogy az intézkedések részleteit is megismerjék az emberek. Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: Magyarországon a lehető legtöbb támogatást szeretnék nyújtani a még gyerekvállalás előtt állóknak és a gyereket nevelőknek, valamint az egy- és kétszülős családoknak is.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.