Közélet

100 millióból fejlesztik a csongrádi közétkeztetést

100 millióból fejlesztik a csongrádi közétkeztetést

2019. április 12., péntek
100 millióból fejlesztik a csongrádi közétkeztetést

100 millió forintos támogatásból újítják fel a Sághy-szakközépiskola konyháját Csongrádon. Az épület korszerűsítése mellett a gépeket is lecserélték, így a 70-es években épült konyha most már megfelel a kor elvárásainak - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint az épület még a 70-es években készült, azóta műszakilag és technológiailag is elavult, a kor követelményeinek már nem felelt meg. A támogatásból a külső energetikai fejlesztésen túl korszerűsítették a konyhatechnológiát és annak gépészeti hátterét is, lecserélték az elavult berendezéseket. A konyha így megfelel a jelenleg hatályos szabványoknak, kapacitása is bővül: ezeradagosra. Most már diétás ételeket is szakszerűen elő tudnak állítani, azoknak is külön tudnak főzni, akik érzékenyek valamilyen összetevőre. Emellett kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a külső homlokzatot, a lapos tető hő- és vízszigetelést kapott, korszerűsítették az elektromos rendszert és a világítást. Megújult a fűtési és melegvíz-rendszer, új burkolatot kaptak a falak és a padló, valamint bővítették és korszerűsítették a dolgozói részeket. A projekt várhatóan május 31-ére fejeződik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.