Közélet

Török nő csempészett volna török férfit Röszkén

Török nő csempészett volna török férfit Röszkén

2019. március 22., péntek
Török nő csempészett volna török férfit Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az osztrák honosságú Volkswagen Passatt kocsival érkező asszony március 21-én nem sokkal 14 óra után jelentkezett belépésre Röszkén. A rendőrök és a pénzügyőrök a jármű ellenőrzése soránegy férfit találtak a csomagtartóbana bőröndök között megbújva. Az utas török állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A jármű vezetőjével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók a sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki. Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.