Közélet

Szeged ízei 3. rész: steak nagyhatalommá válik a Monster Downtown

Szeged ízei 3. rész: steak nagyhatalommá válik a Monster Downtown

2019. március 23., szombat
Szeged ízei 3. rész: steak nagyhatalommá válik a Monster Downtown

2017-ben nyílt meg, majd télen megújult és rohamosan a steakhouse-osodás felé tör a Monster Downtown. Erődi Tamás, az étterem üzletvezetője és társtulajdonosa elárulta, közel szeretnék hozni a gasztronómiát a szegediekhez, ezért indították útjára a séfháború sorozatot is, melyben igazi különlegességeket kóstolhatnak meg a vendégek.

"Az induláskor úgy éreztük, hogy Szegeden kicsit hiányzott az amerikai konyhai irányzat street food jellegű ételekkel, különleges steakekkel. Végül ezt bővítettük egy picit" – tekintett vissza Erődi Tamás üzletvezető, társtulajdonos. "Úgy gondoltuk, hogy a mi étlapunkon nem lesz gulyásleves vagy rántott hús, mert ezt mindenhol lehet kapni Szegeden. Be kellett látnunk, hogy a hagyományos ételeket is be kell csempészni a trendek mellett" – folytatta. "Egy olyan színfoltot próbálunk behozni a szegedi gasztronómiai életbe, ami eddig hiányzott, vagy csak félig volt meg. Ebbe beleillik a kilós barbecue oldalasunk is.

A lényeg, hogy nálunk nem maradnak éhes szájak" – foglalta össze.

Fotó: Kovács Ferenc

Ezen a téren nagy változás előtt áll a belvárosi étterem. "A következő étlapunkban országokra bontjuk a steak kínálatunkat. Lesznek argentin, uruguayi, brazil és amerikai húsaink. Aki steakfogyasztó, az pontosan tudja, hogy ez milyen minőséget jelent. Ez a tényező sok mindent meghatároz, hiszen a hús szerkezete a tartástól és a takarmányozástól is függ" – számolt be Erődi. Az üzletvezető közép kategóriás árfekvésű, de következetes minőségű étteremként határozza meg a Monstert. "Az ár a vendéglátásban mindig sarkalatos kérdés, de hosszú távú elképzeléseink vannak, ebbe illeszkedik az új étlapunk, melyben árkategóriák is elkülönülnek egymás mellett. De most is vannak drágább és olcsóbb fogásaink is. Az emberek nagy része szereti a steaket, és minden steakkedvelő, aki betér hozzánk, az tudja, hogy ha argentin bélszínt kér, akkor mit várhat a pénzéért.Ha mi nem az elvárt színvonalat szolgáltatjuk, akkor baj van. Pont az a célunk, hogy mindig egy nagyon szép, állandó minőséget szolgáltassunk" – mondta.

Fotó: Monster Downtown / Facebook

"Összefoglalva azt mondanám, hogy újhullámos étterem vagyunk, akik a hagyományokat megőrzik. Nem ételmintás étterem akarunk lenni. A hozzánk betérő vendégeknek, így a szegedieknek is az az igénye, hogy nagyon jól szeretnének lakni. Mi ezt a városban egyedülálló italkínálattal egészítjük ki, hiszen 43 fajta whiskynk, 15 rumunk, valamint többféle ginünk és vodkánk van" – részletezte az üzletvezető. A Monster Downtownban az elmúlt egy évben úgynevezett séfháborúkat is tartottak. "Ez egész estés program bor-, vagy pálinkakóstolóval egybekötve. Mindig van egy vendégséfünk, két-két előételt, főételt és desszertet kóstolhatnak a vendégeink, akik nem tudják, hogy a mi csapatunk, vagy a vendégséf ételét eszik. Ez olyan esemény, amiért a szegedieknek eddig fel kellett utazniuk Budapestre, mi ezt a gasztronómiai csodát itt megteremtettük. A szegediek ki vannak éhezve arra, hogy finom fogásokat tudjanak megkóstolni" – magyarázta.

Fotó: Monster Downtown / Facebook

A sorozat eseményein a vendégek a séfekkel is beszélgethetnek. "Kint járkálnak az asztalok között, mindig mondjuk nekik, hogy el ne árulják, melyik ételeket csinálták ők. Élvezik a vendégeink. Jó érzés látni az arcukon, hogy mikor felállnak egy ilyen rendezvény után az asztaltól akkor ámulva veszik tudomásul, hogy mit kaptak" – árulta el.

"Próbáljuk kicsit a gasztronómiához közel hozni a vendégeket és megmutatni nekik, hogy milyen kulináris csodákkal találkozhatnak" – tette hozzá.

"Fogalmam sincs" – szólalt meg az üzletvezető hosszas gondolkodás után arról, hogy melyik fogást érdemes mindenképp megkóstolni a Monsterben. "Annyi csodánk és finomságunk van, hogy egyet kiemelni nagyon nehéz. Azt szoktam mondani, hogy hétfőn a barbecue oldalast, kedden egy jó steaket, szerdán akár egy caprese csirkemellet kell megkóstolni, aztán egész hétre foglalni asztalt. A klasszikus barbecue oldalasunk a nyitás óta egy folyamatos standard ételünk. Aki azt egyszer megkóstolja, az azt fogja mondani, hogy a többi ételt is kipróbálná, mert nagyon szuper volt" – részletezte Erődi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.